Ako sa teda môže zmeniť prístup k učeniu so zavedením inovatívnych technológií? 

Pre technologický pokrok bolo vzdelávanie vždy oblasťou, v ktorej je možné uplatniť nový vývoj. Výnimkou nie sú ani inovácie systému 5G. 

Vďaka okamžitej rýchlosti internetového pripojenia, ako aj zlepšeniu priepustnosti bude systém schopný vylepšiť všetky virtuálne výcvikové systémy a vytvárať nové. 

To by mohlo natrvalo zmeniť spôsob poskytovania školenia a posunúť ho na vyššiu úroveň. Len sa zamyslite nad možnosťami virtuálnej reality v procese učenia! Študent bude schopný porozumieť histórii a geografii pri prechádzkach ulicami starovekého Ríma alebo Grécka. 

Môžete tiež posunúť domáce úlohy na novú úroveň, študenti môžu pracovať v skupinách, uskutočňovať spoločné projekty s využitím schopností virtuálneho sveta. VR je vhodný nielen na diaľkové štúdium, ale aj na učenie sa predmetov v učebni. Takéto inovácie sa stanú dostupnejšími s vývojom 5G, čo teraz robí spoločnosť Verizon. 

Preto zvážime iba malý zlomok toho, čo je možné vďaka vývoju 5G previesť do reality. 

 Inovatívne technológie vo vzdelávacej inštitúcii

 Inovácia a silný vývoj softvéru môžu viesť k radikálnej zmene spôsobu komunikácie a komunikácie medzi študentom a profesorom, ako aj k zmene spôsobu používania učebných materiálov. Vysoká rýchlosť siete a jej šírka pásma sú celkom schopné prenášať informácie zo zariadení virtuálnej reality do cloudu. To zase umožní používať systém čo najdlhšie a tiež urobíte všetko cenovo oveľa dostupnejším.

Okrem toho budú môcť tvorcovia reality oživiť všetky svoje nápady bez akýchkoľvek obmedzení.

 Profesori budú môcť študentov prekvapiť pútavými lekciami, ktoré študentov zaujmú a motivujú k štúdiu predmetu. Napríklad učiteľ astronómie môže uskutočniť virtuálny let na Mars alebo obletieť raketu okolo celej našej galaxie. Takéto hodiny vyvolajú u študentov iba pozitívne emócie a záujem.

 Inovácia prináša výhody v procese štúdia 

 Technológie 5G ovplyvňujú nielen proces učenia, ale menia aj vzájomné vzťahy študentov. 

Tím nakoniec nič nespája ako spoločná úloha a ultrarýchly a kvalitný internet bude iba plusom. Študenti môžu využívať nové príležitosti v škole alebo doma a učitelia by mali učiť deti tomuto spôsobu učenia a podporovať ich. Vďaka technológiám 5G Ultra Wideband bolo možné používať vysokokvalitnú sieť na prenos dát bez oneskorenia, zamrznutia a porúch. 

 Komunikácia medzi ľuďmi bude čo najpohodlnejšia a bude blízka skutočnému životu. Učitelia by mali zvážiť vytvorenie tímového projektu. Vďaka práci systémov 5G na školách a univerzitách budú môcť študenti navštevovať napríklad virtuálne výstavy, komunikovať medzi sebou a pracovať na zdokonalení projektu. To všetko sa môže stať online pomocou virtuálnej reality. Stretne sa na ňom študenti rôznych tried, vekových skupín a záujmov. 

 Celý proces virtuálneho učenia prebieha online, to znamená, že študenti môžu byť plnohodnotnými účastníkmi systému, môžu v ňom vykonávať zmeny podľa svojich preferencií a sklonov. 

Študenti sa učia nielen teóriu, ale aj technologické objavy. Vývojári vzdelávacieho obsahu takisto nemajú žiadne obmedzenia, takže môžu zosobniť všetky svoje najzaujímavejšie nápady. Technológie 5G pomáhajú pri učení, robia proces osvety zaujímavým a kvalitným. Žiadne prerušenia, spomalenia ani poruchy siete. Vývoj ako Verizon Innovative Learning sa snaží umožniť inovatívne učenie založené na STEM, ktoré časom transformuje vzdelávací systém. 

 Pred dvoma rokmi spoločnosť vytvorila experimentálnu učebňu 5G. Študenti tejto triedy intenzívne využívajú systémy VR a AR, ako aj umelú inteligenciu a ďalšie inovácie. To všetko umožňuje pochopiť vedomosti zaujímavým a zábavným spôsobom. Študenti si môžu pozrieť štruktúru atómu cez okuliare VR alebo sa prejsť ulicami vzdialených krajín. Študenti sa môžu všetko naučiť v úplne novej, možno neznámej realite. 

Učenie na cestách 

V dnešnom svete vyvíjajúcich sa technológií a systémov 5G je učenie na cestách čoraz relevantnejšie a praktickejšie. V našom digitálnom veku skutočne mladí ľudia neustále držia v rukách nejaký druh pomôcky, či už ide o mobilný telefón, inteligentné hodinky alebo iPad. 

 Len so slúchadlami v ušiach a smartfónom sa môžete naučiť hovorové francúzske frázy alebo preskúmať históriu starovekého Grécka. Systémy virtuálnej a zmiešanej reality budú schopné urobiť proces učenia ešte produktívnejším a zaujímavejším. Študenti budú môcť vďaka digitálnej technológii vidieť dinosaury a vzácne zvieratá v plnej veľkosti. To môže zaujímať úplne každého študenta. 

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It