Globálny hospodársky pokles spôsobený Covid-19 spôsobil problémy s dodávkou tovaru, logistickým plánovaním a nedostatkom pracovných síl. Preto majú veľké spoločnosti vážny záujem o zavedenie inovatívnych systémov do svojej práce.

Naši špecialisti uskutočnili výskum v oblasti sériovej a hybridnej výroby. Všetka pozornosť bola venovaná štúdiu rôznych vývojárov automatizovaných systémov a strojov. S dodávateľmi týchto produktov naši odborníci pohovorili na tému, ako vidia svojich potenciálnych zákazníkov, ako aj to, ako na ich podnikanie vplývajú globálne ekonomické a ďalšie zmeny. Keďže tento problém sa stal tento rok obzvlášť akútnym.

Ich odpovede sa veľmi prekrývali, ale vyskytovali sa aj veľké rozdiely. Jasné je len to, že po robotike, AI a ďalších inovatívnych vývojoch bude veľký dopyt a ich popularita bude iba rásť.

 Čo sme teda zistili? V samostatných doménach je 5 hlavných problémov brzdiacich vývojov, ktoré si vyžadujú osobitnú pozornosť a financovanie. Toto je predovšetkým zhromažďovanie informácií, analýza, výpočty, nový spoľahlivý softvér na najlepšej platforme IoT, nové autonómne regulátory a coboti.

 Najdôležitejšie zo všetkých obchodných oblastí je zhromažďovanie a vyhľadávanie veľkého množstva informácií. Potvrdzuje to nie jedna spoločnosť, ale takmer každý. Manažéri sa preto dohodli, že si priplatia za inovatívne technológie, ktoré im v budúcnosti pomôžu vyhnúť sa ešte vyšším výdavkom a tiež optimalizovať ich prácu. Vedieť a mať informácie je koniec koncov hlavnou cestou k úspechu v tomto priemysle.

 Manažér spoločnosti Aveva tvrdí, že všetky oblasti uvedené v tomto článku ukazujú významné budúce zmeny vo výrobe využívajúcej technológie v hromadnej výrobe. Vývojári sériových aj hybridných produktov majú kvôli pandémii obrovské problémy. To ovplyvňuje vývoj, zisk a všetky ďalšie oblasti. Na zlepšenie tejto situácie vyšší manažment robí vo svojej práci dôležité zmeny, je pripravený zavádzať nové technológie, využívať robotiku a prispôsobovať sa modernej realite.

 Čo nás čaká po technologických zmenách?

Na základe nášho výskumu spoločnosti dnes vynakladajú čoraz viac peňazí na zlepšenie technologickej zložky svojich firiem. Zatiaľ čo vývojári nie sú spokojní s tým, čo sa už dosiahlo, pokračujú v spoluautorstve ich vývoja.

 Za všetko môže spolupráca spoločností v oblasti dodávok tovaru a výrobných systémov. Spolupracujú napriek všetkým problematickým momentom spojeným s pandémiou. Bola to ona, ktorá ich podnietila k rozvoju takejto komunity a k spolupráci. Hlavným cieľom týchto oblastí je dnes úspešná synchronizácia a návrat k uspokojeniu všetkých potrieb na oboch stranách. To vám pomôže dosiahnuť požadované výnosy a zisky.

 Práve elektronické zmeny, inovatívny vývoj a systémy dávajú spoločnostiam nové šance na rozvoj a úspech. Pomáhajú pri zhromažďovaní obrovského množstva informácií, čo výrazne zjednodušuje pracovný tok a urýchľuje ho.

 Vzdialený prístup ako systém budúcnosti

Pri skúmaní oblastí, ktoré nás zaujímajú, sa ukázalo, že viac ako 80% respondentov verí v rast hotovostných výdavkov spoločností v systémoch vzdialeného prístupu. O niečo menej respondentov zároveň verí v rast investícií do takéhoto systému v určitých priemyselných odvetviach.

 Systém vzdialeného prístupu umožňuje zamestnancom a nadriadeným kontrolovať všetky procesy v skladoch, analyzovať vykonanú prácu a poukazovať na nedostatky, ktoré je potrebné napraviť, bez prítomnosti v samotnom zariadení.

 Vďaka použitiu technológií AI a virtuálnej reality môžu zamestnanci viesť školenie aj na diaľku, čo výrazne šetrí čas a peniaze.

 Tento spôsob prístupu tiež umožňuje celému tímu pracovať na projekte, aj keď sú všetci účastníci na rôznych miestach.

 Je systém výroby stále potrebný?

Väčšina odborníkov, s ktorými sme robili rozhovory, považuje tento systém za jeden z najdôležitejších v masovej výrobe, ktorá má spojenie s IoT. MES je tiež hlavným priesečníkom všetkých informačných tokov.

 Zapojenie pracovnej sily

 Väčšina výrobcov, s ktorými sme robili rozhovory, označila za ďalší hlavný problém hľadanie profesionálneho personálu. To je tiež impulz pre technologický vývoj hlavných automatizovaných trendov v sériovom obchode.

 Pretože spoločnosti často čelia nedostatku pracovníkov, musia sa tomu rýchlo prispôsobiť a nájsť potrebné riešenia. Musia byť vybavené najlepším softvérom, najnovším technologickým vývojom a zdrojmi. Najdôležitejšou vecou zostáva zhromaždiť a študovať dostupné údaje. Pomôže to porovnať výkonnosť spoločnosti s indikátormi stanovenými na trhu.

 Pretože väčšina zamestnancov patrí do staršej vekovej kategórie a nedokáže sledovať všetky inovácie, prichádza na rad robotika.

 Nepretržitý prieskum a analýza údajov spolu so strojovým učením a cloudovými systémami sú hlavnými kľúčovými faktormi pre rozvoj spoločnosti. Všetky tieto systémy zvyšujú produktivitu a znižujú časovú náročnosť.

 Inovatívne technológie navyše lákajú mladších ľudí, čo má pozitívny vplyv na rozvoj priemyslu. Navyše nezabudnite, že všetky nové systémy uľahčujú a uľahčujú školenie nových aj profesionálnych zamestnancov spoločnosti. Technológia prináša vysokú produktivitu a umožňuje vám neustále školiť zamestnancov v nových základných zručnostiach.

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It