Podľa štatistík boli marketingoví pracovníci, dizajnéri a odborníci v oblasti technológií za posledný rok najobľúbenejšími povolaniami na diaľku.

Online platforma PeoplePerHour uskutočnila štúdiu, v ktorej študovala všetky informácie o 15 tisícoch nezávislých pracovníkov. Po preštudovaní získaných informácií a ich analýze sa zistilo, že pozície dizajnérov, technologických odborníkov a digitálny marketing sú na trhu práce online najžiadanejšie. Môžete si všimnúť, že čoraz viac požiadaviek a projektov na nezávislých platformách súvisí s marketingom a programovaním.

Podľa štatistík vyzerá rozpätie percentuálneho podielu dopytu takto:

- weboví vývojári - 21%,

- autori obsahu - 13%,

- webdizajnéri - 11%,

- SEO špecialisti - 8%,

- vývojári aplikácií - 3%,

- manažéri sociálnych sietí - 3%.

Napríklad vo Veľkej Británii je viac ako 2,2 milióna nezávislých pracovníkov a toto číslo neustále rastie. V tomto ohľade získa veľa odborníkov príležitosť úspešne pracovať na diaľku alebo na čiastočný úväzok v už dobre známej oblasti činnosti. Väčšina samostatne zárobkovo činných pracovníkov v domácnosti sprostredkúva peniaze prostredníctvom obrovskej ekonomiky. Mnoho veľkých spoločností sníva o nezávislých pracovníkoch, ktorí dokážu dosiahnuť vyššiu efektivitu bez toho, aby míňali príliš veľa peňazí. Odtiaľto sa objavil taký rozruch okolo nezávislých pracovníkov.

Generálny riaditeľ PeoplePerHour tvrdí, že uplynulý rok úplne zmenil život všetkým. To platí pre oblasť zamestnanosti a podnikania.

Súkromní podnikatelia počas tohto obdobia veľmi utrpeli z finančného hľadiska, pretože nedostali dostatočnú podporu od štátu. Niektoré oblasti utrpeli viac, iné menej a niektoré dokonca uspeli vo svojom odbore.

Zistilo sa, že takmer všetky korporácie boli nútené prispôsobiť sa súčasnej realite a používať nové prevádzkové režimy. Prechod na online režim práce si od pracovníkov vyžadoval špeciálne zručnosti a schopnosti. Veľké množstvo spoločností začalo plodné partnerstvá s nezávislými pracovníkmi, čo následne zvýšilo produktivitu a ukázalo sa, že je celkom ziskové.

Nezávislí pracovníci zasa museli zdokonaliť svoje schopnosti produktívnej práce na diaľku so zákazníkmi.

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It