Vývojári sociálnej siete Facebook predstavili verejnosti špeciálnu aplikáciu, ktorá bude optimalizovať proces vytvárania ďalších upravených a vylepšených robotických systémov. Otvorený zdrojový kód tohto programu s názvom Droidlet bude užitočný pre mnohých IT špecialistov a vedcov. Vedci zdieľali svoj názor s používateľmi sociálnych sietí, že táto aplikácia je modulárnou technológiou heterogénnych agentov, ako aj systémom, ktorý je schopný produkovať stelesnených agentov. Tento program dokáže pracovať na základe prirodzeného jazyka, autonómnych systémov a počítačového videnia.

Spoločnosť Facebook tvrdí, že je schopná implementovať rôzne sekvencie strojového učenia do automatizovaného systému. To zase umožní zrýchlený a jednoduchý proces prototypovania. Typicky sa takéto programy testujú a testujú na účinnosť v sekvenčných procesoch videnia. To sa deje pomocou ich automatizovaných strojov alebo výmenou dvoch rôznych systémov porozumenia prirodzenému jazyku. Vedúci spoločnosti hovoria, že technológia Droidlet umožňuje vyvinúť takých agentov, ktorí sú schopní pracovať v reálnom čase aj v reálnom čase, ako aj umelo. Príkladom toho je Minecraft.

Namiesto toho, aby vývojári vnímali agenta ako celok, tvrdia, že je skonštruovaný z mnohých častíc, dôkladne preštudovaných a približne preskúmaných. Vedenie Facebooku propaguje tento systém ako jeden z najúspešnejších a ľahko spravovateľných. Okrem jednoduchého procesu škálovania a jednoduchej správy sa systém vyznačuje tým, že je schopný vykonávať školenia aj s obrovským množstvom údajov z akéhokoľvek prvku. Dynamické a statické dáta je možné v tréningu úspešne kombinovať.

 Technológia Droidlet je dodávaná s interaktívnym ovládacím panelom, nástrojmi na ladenie a vykresľovanie. Okrem toho je k dispozícii vyhradené rozhranie na okamžitú opravu chýb agentov. Vývojár spoločnosti hovorí, že prezentovaná aplikácia bude ďalej vylepšená a potešená aktualizáciami a inovatívnym prístupom. Do systému sa plánuje pridať multitasking, širšia možnosť prispôsobenia výbavy. Vývojári radi zohľadnia všetky želania a preferencie spotrebiteľov, ako aj ich kolegov.

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It