V roku 2021 sa akcie Pinterestu strojnásobili, ale na pozadí úspechu spoločností Tesla a Zoom Video Communications im takmer nikto nevenoval pozornosť. Myslíme si, že akcie by mohli byť zaujímavé na kúpu, a to aj napriek ich takmer 60 % prepadu od februára do decembra tohto roka. Zvesti o tom, že spoločnosť PayPal by mohla kúpiť Pinterest za 70 USD za akciu, na chvíľu podporili záujem o jej akcie. Vzhľadom na predpokladaný viac ako 2-násobný rast čistého zisku Pinterestu v roku 2021 sa zdá byť ocenenie spoločnosti na úrovni 32,8x P/E 2021E neopodstatnene podhodnotené.

Pinterest sa často porovnáva so sociálnymi sieťami Facebook a Instagram, ale spoločnosť má jeden veľký rozdiel, a to výhodu. Jej výhodný obchodný model nabáda maloobchodníkov, aby Pinterest využívali ako platformu elektronického obchodu. Tým sa pre Pinterest otvára obrovská príležitosť na rast. 

 Pinterest aktívne rozvíja svoj vlastný ekosystém vytváraním nových funkcií a používateľsky prívetivých "čipov" pre používateľov v aplikácii. Možno konštatovať, že Pinterest funguje na základe jedinečného obchodného modelu z hľadiska online reklamy, a preto má výhody oproti iným reklamným platformám. Jedna z možných ciest rozvoja ako platforma elektronického obchodu poskytuje Pinterestu značnú príležitosť na rast.

 Pinterest nedávno na svojej platforme zverejnil niekoľko nových funkcií. Používatelia tak môžu zverejňovať osobné správy s nápadmi a zanechávať komentáre pod "pinmi", zdieľať dojmy a povzbudzovať ostatných, aby vyskúšali rovnaké nápady. Spoločnosť spustila Pinterest TV, funkciu živého vysielania v rámci aplikácie. K dispozícii je aj novinka Idea Pins - formát viacstranových krátkych videí s tagmi vytvorených na základe požiadaviek používateľov a v súčasnosti je najrýchlejšie rastúcim typom obsahu na platforme.

 

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It